Stołówka
Jadłospis

JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 17.11.2025
Krupnik z ogonówką wędzoną, jajko sadzone, ziemniaki puree z koperkiem, mizeria, soczek
alergeny: seler, jajka, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą
WTOREK 18.11.2025
Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym, kotlet schabowy w panierce,
ziemniaki puree z koperkiem, surówka Colesław, kompot z czarnej porzeczki
alergeny: seler, jajka, nabiał łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten
ŚRODA 19.11.2025
Zupa pomidorowa z makaronem, risotto z kurczakiem i warzywami, marchew mini,
woda z cytryną i pomarańczą
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą
CZWARTEK 20.11.2025
Zupa kalafiorowa, gulasz po węgiersku, kasza jęczmienna, sałatka szwedzka, Ice Tea
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, soja, gorczyca
PIĄTEK 21.11.2025
Zupa fasolowa, kotlety rybne ze szczypiorkiem i koperkiem, puree ziemniaczane,
surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
alergeny: seler, jajka, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą
W gotowanych posiłkach mogą pojawić się śladowe ilości alergenów tj. zboża zawierające gluten, soję, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzechy, migdały, seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.






















