Stołówka

        • Jadłospis

        • JADŁOSPIS

          PONIEDZIAŁEK 17.11.2025

          Krupnik z ogonówką wędzoną, jajko sadzone, ziemniaki puree z koperkiem, mizeria, soczek

          alergeny: seler, jajka, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą

          WTOREK 18.11.2025

          Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym, kotlet schabowy w panierce,
          ziemniaki puree z koperkiem, surówka Colesław, kompot z czarnej porzeczki
          alergeny: seler, jajka, nabiał łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten

          ŚRODA 19.11.2025

          Zupa pomidorowa z makaronem, risotto z kurczakiem i warzywami, marchew mini,

          woda z cytryną i pomarańczą

          alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą

          CZWARTEK 20.11.2025

          Zupa kalafiorowa, gulasz po węgiersku, kasza jęczmienna, sałatka szwedzka, Ice Tea
          alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, soja, gorczyca

          PIĄTEK 21.11.2025

          Zupa fasolowa, kotlety rybne ze szczypiorkiem i koperkiem, puree ziemniaczane,

          surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
          alergeny: seler, jajka, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą 


           

          W gotowanych posiłkach mogą pojawić się śladowe ilości alergenów tj. zboża zawierające gluten, soję, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzechy, migdały, seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.