Stołówka
Jadłospis
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 09.06.2025
Krupnik z ogonówką wędzoną, paluszki rybne, puree ziemniaczane z koperkiem,
surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki
alergeny: seler, ryba, nabiał łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten, soja
WTOREK 10.06.2025
Zupa jarzynowa, eskalopki z szynką i serem, puree ziemniaczane z koperkiem,
surówka z młodej kapusty, woda z cytryną i miętą
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, jajka, soja, gorczyca
ŚRODA 11.06.2025
Krem z cukinii z grzankami, schab w sosie własnym, pyzy drożdżowe,
buraczki z cebulą, woda z malinami
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, śladowe ilości soi i orzechów
CZWARTEK 12.06.2025
Zupa z fasoli szparagowej, wątróbka drobiowa w sosie pieczarkowym,
puree ziemniaczane z koperkiem, brukselka pieczona, woda z cytryną
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, soja, jajka, gorczyca, sezam
PIĄTEK 13.06.2025
Zupa brokułowa, makaron tagliatelle z kurczakiem, szczypiorkiem, szpinakiem
w sosie śmietanowo-ziołowym, kompot jabłkowy
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, soja
W gotowanych posiłkach mogą pojawić się śladowe ilości alergenów tj. zboża zawierające gluten, soję, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzechy, migdały, seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.