• Jadłospis

        • JADŁOSPIS

          PONIEDZIAŁEK 17.02.2025

          Zupa gulaszowa, twaróg z ogórkiem , rzodkiewką, papryką, szczypiorkiem i świeżymi kiełkami, ziemniaki, banan, kompot śliwkowy

          alergeny: seler, gorczyca, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, soja

           

          WTOREK 18.02.2025

          Zupa ogórkowa, kotlet drobiowy w panierce, puree ziemniaczane z koperkiem,
          surówka Colesław, woda z pomarańczą

          alergeny: seler, nabiał łącznie z laktozą, jajka, zboża zawierające gluten, gorczyca

           

          ŚRODA 19.02.2025

          Krem z białych warzyw z grzankami, gulasz z szynki wieprzowej, mix kasz,
          buraczki z cebulką, woda z cytryną i miętą

          alergeny: seler, nabiał łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten

           

          CZWARTEK 20.02.2025

          Kapuśniak ze słodkiej kapusty, filet saute, puree ziemniaczane,
          sałatka z mix sałat, kukurydzy, pomidorków koktajlowych,
          ogórka, z sosem winegret, kompot porzeczkowy
          alergeny: seler, nabiał łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten, soja, jajka

           

          PIĄTEK 21.01.2025

          Zupa grysikowa, paluszki rybne, puree ziemniaczane z koperkiem, bukiet warzyw z bułką tartą, woda z malinami

          alergeny: seler, ryba, soja, jajka, gorczyca, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą

           

          W gotowanych posiłkach mogą pojawić się śladowe ilości alergenów tj. zboża zawierające gluten, soję, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzechy, migdały, seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.