Jadłospis
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025
Zupa jarzynowa, fasolka po bretońsku, bułka, gruszka, kompot truskawkowy
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą
WTOREK 01.04.2025
Zupa ziemniaczana z kiełbasą kruchą, jajko sadzone, ziemniaki puree z koperkiem,
fasolka szparagowa z bułką tartą, kompot wiśniowyalergeny: seler, nabiał łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten, jajka, gorczyca
ŚRODA 02.04.2025
Zupa kalafiorowa, rolady wieprzowe z cebulką i ogórkiem kiszonym,
puree ziemniaczane z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, woda z malinami
alergeny: seler, nabiał łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten
CZWARTEK 03.04.2025
Zupa krem z marchewki z nutą imbiru, filet z kurczaka panierowany,
puree ziemniaczane z koperkiem, surówka Colesław, kompot porzeczkowy
alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, jajka
PIĄTEK 04.04.2025
Barszcz czerwony z makaronem, paluszki rybne puree ziemniaczane z koperkiem,
surówka z kapusty kiszonej, Ice Teaalergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, ryba
W gotowanych posiłkach mogą pojawić się śladowe ilości alergenów tj. zboża zawierające gluten, soję, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzechy, migdały, seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.