• Jadłospis

        • JADŁOSPIS

          PONIEDZIAŁEK 31.03.2025

          Zupa jarzynowa, fasolka po bretońsku, bułka, gruszka, kompot truskawkowy

          alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą

           

          WTOREK 01.04.2025

          Zupa ziemniaczana z kiełbasą kruchą, jajko sadzone, ziemniaki puree z koperkiem,
          fasolka szparagowa z bułką tartą, kompot wiśniowy

          alergeny: seler, nabiał łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten, jajka, gorczyca

           

          ŚRODA 02.04.2025

          Zupa kalafiorowa, rolady wieprzowe z cebulką i ogórkiem kiszonym,

          puree ziemniaczane z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, woda z malinami

          alergeny: seler, nabiał łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten

           

          CZWARTEK 03.04.2025

          Zupa krem z marchewki z nutą imbiru, filet z kurczaka panierowany,

          puree ziemniaczane z koperkiem, surówka Colesław, kompot porzeczkowy

          alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, jajka

           

          PIĄTEK 04.04.2025

          Barszcz czerwony z makaronem, paluszki rybne puree ziemniaczane z koperkiem,
          surówka z kapusty kiszonej, Ice Tea

          alergeny: seler, zboża zawierające gluten, nabiał łącznie z laktozą, ryba

           

           

          W gotowanych posiłkach mogą pojawić się śladowe ilości alergenów tj. zboża zawierające gluten, soję, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzechy, migdały, seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.