Klauzula informacyjna

  • Klauzula informacyjna dla rodziców ucznia / ustawowych przedstawicieli ucznia* uczącego się  w Szkole Podstawowej w Babimoście
    Załącznik nr  5a do polityki ochrony danych  osobowych .

    Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679   z dnia 27 kwietnia 2016 r.  w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE  (Dz.U.UE.L.2016.119.1) 

    informuję, że:

    1. Administratorem danych osobowych Pani/Pana dziecka (ucznia Szkoły) oraz  Pani/Pana (rodziców ucznia)  / ustawowych przedstawicieli ucznia  jest Szkoła Podstawowa w Babimoście z siedzibą
      w Babimoście  przy ul. Żwirki i Wigury 3, tel.: 68 3512657, email: rodo@szkola.babimost.pl
    2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w Szkole Podstawowej w Babimoście możliwy jest pod numerem tel. 68 3512657 lub adresem email: rodo@szkola.babimost.pl
    3. Dane osobowe Pana/i/ oraz ucznia będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia j/w o ochronie danych w celu realizacji zadań w celu realizacji zadań ustawowych, określonych w Ustawie – Prawo oświatowe z dn. 14 grudnia 2016 r. (Dz. U. z 2017 r., poz. 59 oraz Ustawie o systemie oświaty z dnia 7 września 1991 r. (Dz. U. z 2017 r., poz. 2198) w celu realizacji statutowych zadań dydaktycznych, opiekuńczych i wychowawczych w placówce.
    4. Odbiorcami danych osobowych są:

    a) Ministerstwo Edukacji Narodowej, Okręgowa Komisja Egzaminacyjna, Urząd Miejski
           w Babimoście, Kuratorium Oświaty w Gorzowie Wlkp., poradnie psychologiczno-pedagogiczne.

    b)   pielęgniarka szkolna  – w zakresie  stanu zdrowia  dziecka (ucznia Szkoły),

    c)   inspektor BHP Szkoły,

    d)   kluby sportowe, towarzystwa, organizatorzy wycieczek szkolnych,

    e)   inne szkoły, organizacje którym Szkoła udostępnia dane osobowe ucznia  w ramach

           uczestnictwa ucznia w olimpiadach, konkursach szkolnych.

    f)    policja

    g)   sądy

    h)   OPS

    i)    Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie

    1. Pana/Pani oraz ucznia dane osobowe przechowywane będą przez okresy zakreślone w Jednolitym Rzeczowym Wykazie Akt, zatwierdzonym przez Państwowe Archiwum w Zielonej Górze.
    2. Posiada Pan/i prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
    3. Posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
    4. Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym i jest obowiązkowe ze względu na przepisy prawa oświatowego j/w.
    30.09.2018 05:52 | więcej »

Aktualności

Kontakt

  • Szkoła Podstawowa w Babimoście im. Bojowników o Wolność Ziemi Babimojskiej
    Szkoła Podstawowa w Babimoście
    ul. Żwirki i Wigury 3
    66-110 Babimost
  • tel., fax: 68 351 2155
    tel. 68 351 2657

Galeria zdjęć